برگزاری انتخابات شورای دانش‌آموزی


توضیحات

پرورش کودکانی فعال، پیگیر و مسئولیت‌پذیر از لحاظ اجتماعی اهمیت زیادی دارد. امروزه مسئولیت اجتماعی صرفا به آگاهی از وظایف خود و انجام آن‌ها محدود نمی‌شود، بلکه به آگاهی از حقوق اجتماعی و تلاش برای گرفتن آن‌ها نیز اشاره دارد. همان‌طور که هر شهری به شورا نیاز دارد تا بر انجام درست امور نظارت کند، شهر دانش‌آموزان (مدرسه) هم نیازمند شورای دانش‌آموزی‌ست. شورایی که از میان خود دانش‌آموزان انتخاب شود و برای گرفتن حقوق آن‌ها با مسئولان مدرسه مذاکره کند.

انتخابات شورای دانش‌آموزی هر ساله در ماه آبان در مدارس سراسر کشور برگزار می‌شود. جلسه انتخاب شورا دبستان دوره اول پیروز هم امسال با حضور دانش‌آموزان پایه‌های دوم و سوم در اواسط آبان برگزار شد.  

مسئولان مدرسه پیش از برگزاری انتخابات شورای دانش‌آموزی درباره فلسفه این انتخابات به دانش‌آموزان توضیح دادند. در این مرحله تا حد امکان و با توجه به سواد اجتماعی دانش‌آموزان دوره اول ابتدایی، اهداف و وظایف شورای دانش‌آموزی برای آن‌ها تشریح شد. سپس از متقاضیان (کاندیداها) ثبت نام به عمل آمد و از آن‌ها برای حضور در انتخابات شورای مدرسه نام‌نویسی شد. در پایان نیز نوبت به برگزاری انتخابات رسید.

در روز انتخابات، دانش‌آموزان کاندید درباره اهداف و برنامه‌های خود برای مدرسه گفتند و در انتهای مراسم نیز رای‌گیری انجام و یکی از دانش‌آموزان انتخاب شد. انتخابات شورای دانش‌آموزی شاید در ‌ظاهر ارزش و کارایی چندانی مخصوصا برای دانش‌آموزان دوره اول دبستان نداشته باشد، اما در عمل بسیار موثر است.

اگر کودکان خودشان را عضوی از جامعه در نظر بگیرند احساس تعلق‌پذیری بیشتری به محیط اطراف‌شان خواهند داشت و از مسئولیت‌پذیری اجتماعی بیشتری برخوردار خواهند بود. از این‌ها گذشته، مشارکت‌ کودکان در مسئولیت‌های اجتماعی به تقویت اعتماد‌به‌نفس و عزت‌نفس‌ آن‌ها کمک شایانی می‌کند.

شورای دانش‌آموزی به دانش‌آموزان این باور را می‌دهد که می‌توانند نقشی اثربخش ایفا کنند. بنابراین انتخابات شورای دانش‌آموزی و نظرخواهی از دانش‌آموزان در امور مدرسه از اهمیت زیادی برخوردار است. امیدواریم که برگزاری انتخاب شورای دانش‌آموزی در دبستان دوره اول سلام پیروز توانسته باشد گامی در جهت ایجاد خودباوری و مسئولیت‌پذیری اجتماعی در کودکان گل‌مان بردارد.